sketch-loader

Γαστρονομικές βραδιές

Kinsterna_1159
decorative image

sterna restaurant, awarded fine dining with a twist

Ανακαλύψτε ένα γαστρονομικό διαμάντι στην καρδιά του Kinsterna, στο βραβευμένο εστιατόριο «sterna», στον ατμοσφαιρικό χώρο γύρω από την κυρίαρχη βυζαντινή στέρνα του ιστορικού αρχοντικού. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κάθε Σάββατο, ένα γαστρονομικό μυστικό που κρύβεται στη σκιά του παρελθόντος θα αποκαλύπτεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας με μια πλούσια σύνθεση από σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin. Χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο φρέσκα προϊόντα του κτήματος, οι περίφημοι σεφ θα μας εκπλήσσουν με την τεχνογνωσία τους και θα μας προσφέρουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

29 Ιουνίου | Οινοποιείο Μονεμβασιάς Τσιμπίδη

Απολαύστε κάθε στάδιο του degustation μενού που δημιούργησε ο σεφ του αρχοντικού, Γιώργος Χάψας με την ομάδα του, οι οποίοι μαγειρεύουν με την ψυχή τους στον παράδεισο του Kinsterna. Το μενού έχει μια αξιοσημείωτη γευστική κορύφωση, που προκαλεί ένα αίσθημα ανυπομονησίας για να γευτεί κανείς το επόμενο στάδιο. Κάθε πιάτο είναι συγκροτημένο, ώστε σε συνδυασμό με τη πρώτη ύλη του κτήματος και των εκλεκτών κρασιών από το Οινοποιείο Τσιμπίδη να κορυφώνουν σταδιακά το γεύμα σας.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1997 από την οικογένεια Τσιμπίδη, με όραμα να επαναφέρει το μοναδικό, αν και χαμένο στο χρόνο, Μονεμβασιώτικο terroir στον παγκόσμιο χάρτη της οινοποιίας, επενδύοντας αποκλειστικά σε ελληνικές, τοπικές ποικιλίες. Η οικογένεια Τσιμπίδη αποτελεί μακροχρόνιος συνεργάτη μας στον τομέα της εμφιάλωσης των κρασιών Kinsterna και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα τους φιλοξενήσουμε σε μια μυστηριώδη βραδιά fine dining που ξεδιπλώνεται σταδιακά μέσα από ένα μενού Omnivore, γεμάτο γαστρονομικές ανατροπές.

6 Ιουλίου | Γιώργος Κατάρας x Κτήμα Σεμέλη

Ξεκινώντας ως μουσικός στην Ελλάδα, ο Γιώργος στράφηκε στη μαγειρική τέχνη, αποκτώντας εμπειρία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και η Καραϊβική. Εργάστηκε σε αξιόλογα εστιατόρια όπως το FERA στο ξενοδοχείο Claridges δίπλα στον Simon Rogan, το Chiltern Firehouse με τον Nuno Mendes, το Nobu και το Greenhouse London, ενώ τελικά εντάχθηκε στο Geranium και γνώρισε τον Mo. Ο Γιώργος συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό του San Pellegrino το 2016. Αργότερα έγινε sous chef στο Rijks στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Vanderveen, το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin, 15,5 βαθμούς Gault Millau και διεθνή αναγνώριση μέσα σε δύο χρόνια. Το 2021-2022, ο Γιώργος ήταν σύμβουλος για το εστιατόριο Hytra της Αθήνας, αναπτύσσοντας το μενού του και εκπαιδεύοντας την ομάδα.

Ο Κατάρας για αυτή την εκδήλωση θα παρουσιάσει μια εκλεπτυσμένη αλλά και χαλαρή προσέγγιση της τοπικής γαστρονομίας. Με βάση το γαστρονομικό του όραμα και τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, το μενού επικεντρώνεται στη χρήση φρέσκων προϊόντων από την εύφορη γη του κτήματος Kinsterna σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από την περιοχή – ένας συνδυασμός αναζήτησης που φιλοδοξεί να ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Το κάθε πιάτο από το degustation menu θα συνοδεύεται κατ’επιλογήν, από μοναδικές ετικέτες του Κτήματος Σεμέλη, μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα με τον αμπελώνα της στην καρδιά της Κορινθίας.

13 Ιουλίου | Arnaud Bignon x Vatistas Winery

Ο Arnaud Bignon είναι ο γενικός διευθυντής της Σπονδή στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε ως επικεφαλής σεφ το 2005, κέρδισε δύο αστέρια Michelin το 2008 και κατατάχθηκε στη θέση 69 στον κατάλογο των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου από τα 100 το 2011.

Γεννημένος στο Le Mans της Γαλλίας, ο σεφ Arnaud ανέπτυξε την αίσθηση της αρμονίας με την εποχικότητα στον κήπο του παππού του και ακολούθησε μαγειρική καριέρα στο Παρίσι. Ο Arnaud εκπαιδεύτηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Montparnasse 25, κοντά στον Alain Ducasse στο Poincaré Avenue και στον Éric Frechon στο Épicure στο Hôtel Le Bristol. Το 2012 εργάστηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin The Greenhouse στο Λονδίνο, όπου συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ του Le Chef στον κόσμο το 2016 και το 2017.

Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων επιτευγμάτων του, ο Arnaud έγινε ένας από τους νεότερους σεφ που απέκτησαν δύο αστέρια Michelin, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι του εστιατορίου Spondi στην Αθήνα.

Η φιλοσοφία του Bignon συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνικές και βασίζεται στην εύρεση της τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του που υπαγορεύονται από τη γνώση του για τα ποιοτικά προϊόντα. Παίζει με φρέσκους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων με καθαρές και σύγχρονες παρουσιάσεις. Αποκαλεί αυτή την ευρηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των συστατικών “jeu des produits” που μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “παιχνίδι με τα υλικά”.

Αυτή η εξαιρετική σύζευξη κρασιών θα επιμεληθεί από το οινοποιείο Vatistas, έναν ανερχόμενο αμπελώνα στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασίας, που φημίζεται για την αφοσίωσή του στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ πειραματίζεται με τοπικές ποικιλίες.

27 Ιουλίου | Four hands dinner Δημήτρης Μπούτσαλης x Γιώργος Χάψας & Κτήμα Τσέλεπου

Μια ειδική γαστρονομική εκδήλωση με τον Executive Chef του ξενοδοχείου Γιώργο Χάψα και τον προσκεκλημένο Chef Δημήτρη Μπούτσαλη του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, όπου οι δυο τους θα συνεργαστούν για να σερβίρουν ένα μοναδικό Four Hands δείπνο. Οι καταξιωμένοι σεφ θα παρουσιάσουν τις ικανότητες και την έμπνευσή τους και θα δημιουργήσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που συνδυάζει την ελληνική υψηλή γαστρονομία και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά συστατικά της μεσογειακής κουλτούρας και γαστρονομίας. Το γευστικό ταξίδι θα ξεκινήσει με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν ένα ποτήρι Amalia Brut, ένα μοναδικό ελληνικό αφρώδες ξηρό κρασί. Τα πιάτα του μενού θα συνοδεύονται από εκλεκτά ελληνικά κρασιά από την Αρκαδία, προσεκτικά επιλεγμένα σε συνεργασία με το Κτήμα Τσέλεπου.

Η γαστρονομική φιλοσοφία του Δημήτρη προσφέρει μια καλοδουλεμένη, νόστιμη και εκφραστική σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με πολλά ελληνικά στοιχεία. Τα πιάτα του αναδεικνύουν την αξία της μεσογειακής διατροφής και ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε νέους γευστικούς ορίζοντες.

10 Αυγούστου | Arnaud Bignon

Με πολύ ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι θα υποδεχτούμε και πάλι τον αγαπημένο μας σεφ με αστέρι Michelin, Arnaud Bignon, για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν. Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης του Ιουλίου, ο σεφ Bignon θα φέρει ξανά την εξαιρετική γαστρονομική του εμπειρία στο Kinsterna Hotel.

Ανακαλύψτε μοναδικές γεύσεις όπως καβούρι με crème fraiche, εστραγκόν και γιούζου, λαβράκι με ντομάτα, ρόκα, μαύρη ελιά και φρέσκο κρεμμυδάκι, πάπια με παντζάρι, βατόμουρο και πεύκο, και για επιδόρπιο, σύκο από τις συκιές του κτήματος.

24 Αυγούστου | Οινοποιείο Λαφαζάνη & Nestor Wines

Απολαύστε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία καθώς το Kinsterna Hotel φέρνει κοντά τις πλούσιες οινικές παραδόσεις της Νεμέας και της Μεσσηνίας μέσα από ένα μοναδικό wine pairing δείπνο. Θα τιμήσουμε τα ιδιαίτερα terroirs αυτών των περιοχών με κρασιά από το Οινοποιείο Λαφαζάνης και τα Nestor Wines, συνοδευμένα από ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού πέντε πιάτων από τον Executive Chef του αρονχτικού, Γιώργο Χάψα.

Η επιλογή των κρασιών της βραδιάς περιλαμβάνει το φημισμένο Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο από το Οινοποιείο Λαφαζάνης, και το γηγενές Φιλέρι και εκλεπτυσμένο Chardonnay από το Nestor Wines. Κάθε συνδυασμός είναι προσεκτικά επιλεγμένος για να αναδείξει τις γεύσεις και να δημιουργήσει μια αρμονική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία που θα σας οδηγήσει σε μια γαστρονομική διαδρομή, γεμάτη εκπλήξεις και συναισθήματα. Σε περίπτωση που είστε χορτοφάγος ή vegan, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε κατά την κράτησή σας. Οι σεφ μας σέβονται τις διατροφικές σας επιλογές και το μενού θα τροποποιηθεί ανάλογα.

Για κρατήσεις:
Τηλ. +30 27320 66300 | E: fb@kinsternahotel.gr
Dress code: Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να επιλέξουν μία κομψή casual ή επίσημη ενδυμασία.

πίσω στην κορυφή
ΚΑΝTΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
ESPA Banner