Η παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γεωργικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες, πηγαίνουν στον ελαιώνα όπου γίνεται η συγκομιδή, ενώ ο κηπουρός τους εξηγεί τον τρόπο συλλογής των ελιών και τους βοηθάει να μαζέψουν και οι ίδιοι με τα χέρια ή τα χτένια και τις λανάρες. Οι ελιές συνθλίβονται στον παλιό πέτρινο μύλο (λιοτρίβι) με παραδοσιακές μεθόδους για την παραγωγή του αγουρέλαιου. Όσοι το επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν βρώσιμες ελιές με την απλή συνταγή του αρχοντικού καθώς επίσης να δοκιμάσουν ελαιόλαδο και διάφορες λιχουδιές από τον Chef του αρχοντικού.