Από τη γη μας, στο τραπέζι σας
Απαραίτητο στοιχείο, απαράβατος κανόνας κάθε πλευράς της εμπειρίας που προσφέρουμε στο Kinsterna Hotel, είναι η εντοπιότητα- στην πιο αυθεντική της μορφή. Στην ίδια φιλοσοφία λοιπόν κινείται και η γαστρονομική προσέγγιση που έχουν ακολουθήσει ο σεφ μας και η ομάδα του για τη δημιουργία γευστικών προτάσεων που εμπεριέχουν τα μενού των εστιατορίων μας τα οποία βασίζονται στην εποχικότητα.
Απλές και μεστές γεύσεις που αναδεικνύονται από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας μας προσκαλούν να αφεθούμε στις μεσογειακές χάρες της ελληνικής κουζίνας. Σε απόλυτη αρμονία με τα εκλεκτά κρασιά μας, τα πιάτα που σερβίρονται κάτω από τον ίσκιο των δέντρων στην ταβέρνα “λινός” (με φαγητό σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο) και στο all-day εστιατόριο “μουριές” εγγυώνται το ξύπνημα των αισθήσεων μέσα από μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία γνωριμίας με τις τοπικές γεύσεις.
Σε κάθε μία από τις διαφορετικές εκδοχές που προσφέρουν οι χώροι εστίασης του Kinsterna, κυρίαρχη παραμένει η έμπνευση που γεννά η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, συνδυασμένη άψογα με τις σύγχρονες τεχνικές. Η ευγνωμοσύνη μας για τα δώρα της ελληνικής γης μεταφράζεται στην ανάδειξη των γευστικών χαρακτηριστικών κάθε λαχανικού και φρούτου που ευδοκιμεί στα μποστάνια μας.
Η πιο μεγάλη “έκθεση” Λακωνικών προϊόντων στην οποία σας προσκαλούμε καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο Kinsterna Hotel, δεν είναι άλλη από το «Ελληνικό Πρωινό» που προσφέρουμε: μια πανδαισία γεύσεων και εδεσμάτων της περιοχής όπως το ζυμωτό ψωμί με προζύμι, το λαδοτύρι, οι παραδοσιακές πίτες “τσαΐτια”, η κολοκυθόπιτα, τα λαλάγγια, ο τραχανάς και το ρυζόγαλο. Εδώ, εγκαινιάζουμε τη νέα μέρα με μια γευστική γιορτή, πολύχρωμη και μυρωδάτη- και πάνω απ’ όλα γευστική. Τα εποχικά προϊόντα του κτήματος έχουν την τιμητική τους, προσθέτοντας στην πρωινή ιεροτελεστία του ξυπνήματος άλλοτε τη γεύση του φραγκόσυκου που μεταμορφώνεται στον πιο αναζωογονητικό χυμό και άλλοτε την τραγανή γλυκύτητα μιας τάρτας με σύκα από τα δέντρα μας.